![]() |
| VB drømmekage by AH & jeg (november 2010) |
Jeg er så taknemlig for, at jeg har lært at spise kokos. Faktisk elsker jeg nærmes kokos, men det har jeg ikke gjort altid. Da jeg var yngre, pillede jeg kokosblandingen på en drømmekage – hvilken skam! Her i ugen bagte jeg dobbeltportion af ”Drømmekagen fra Brovst”, så min søde klasse kunne få noget kage. Det er en meget kageglad (1.k med k for kage!) klasse, og bagværket bliver værdsat, hvilket altid er dejligt. Jeg har fået omskriften at nogle af mine forældres venner (de har deres egen fantastiske ismaskine!!), som vi har madklub med. Jeg vidste, de var de rette at spørge efter en god og ny (udgave i hvert fald) kageopskrift :).
Første gang jeg bagte drømmekage var da jeg var noget yngre, og jeg havde virkelig glædet mig til at lave en perfekt kage. Det var en af de opskrifter, hvor kagen skulle have noget mere, end opskriften lød på. Bagetider er noget af det værste.. De er besværlige og ikke til at gå ud fra. I hvert fald endte det med, at jeg efter at kagen havde bagt i noget tid, tog den ud som opskriften sagde og puttede kokosblandingen på, hvorefter kagen skulle bage videre. Da lille jeg, så tager min kage ud, opdager jeg, at alt fyldet er sunket ned i midten af kagen, og jeg bliver evigt ked af det. Min perfekte kage blev ikke så hammer perfekt, som jeg havde ønsket, og jeg svor, at jeg aldrig ville age drømmekage igen!
Der gik dog ikke lang tid, før jeg forsøgte mig igen. Men denne gang var det som om, det gik lidt bedre. Personligt tror jeg mest på, at grunden var min dengang nye veninde, Anna Helene. AH var med mig hjemme for første gang, fordi vi havde været til elevfest med efterskolen. Da vi vågnede søndag morgen efter festen hyggede vi os hele dagen. Vi slappede af, tog fodbad, bagte den bedste drømmekage jeg nogensinde har smagt og ladede op til, at vi skulle tilbage på skolen. Det var en virkelig dejlig dag, og jeg tør vist godt sige, at den var en del af starten på vores venskab. Faktisk er jeg så heldig, at hun besøger mig i hverdagene indimellem, og så følges vi i skole i morgen. Det kan betyde alt for en ellers hård og trættende uge.
For at komme tilbage til ”Drømmekagen fra Brovst” så var det den, jeg bagte til min klasse. Jeg elsker selve dejens konsistens. Efter at have pisket æg og sukker grundigt siede jeg mel, bagepulver og vaniljesukker i og rørte forsigtigt rundt. Dejen var helt lysegul og mindede mig om noget fra et eventyr.
Mælken og smørret smeltede jeg for at blande det forsigtigt i ”eventyrsmassen”. Kagen bages i en foret bradepande ved 200 grader på midterste rille i ca. 20 min.. Imens kagen bages røres kokosblandingen sammen i en gryde over varmen.
Når kagen er bagt puttes kokosblandingen straks på, for derefter at blive bagt i ca. 5 min., for at få den let karamelliserede overflade med det bløde og let flydende under, hvis man er lidt mere heldig end jeg. Jeg glemte nemlig det med, at bagetid er noget meget fintfølende… Faktisk glemte jeg den ene kage, som baaare lige skulle have to minutter ekstra i ovnen. Resultatet var brændte kanter, men midten var heldigvis god og hverken min familie, klasse eller Anna Helene brokkede sig – det var kun mit perfektionistisk jeg, der ikke var helt tilfreds.
| MUMS (november 2010) |
Kagedej:
- 250 g mel
- 50 g smør
- 300 g sukker
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 1 ½ tsk. Bagepulver
Kokosblanding:
- 125 g smør
- 100 g kokosmel
- 250 g mørk farin
- ½ dl mælk

Ingen kommentarer:
Send en kommentar