Det lyder som en titel på et romantisk digt fyldt med barndomsminder, og det er det næsten også. Denne kage har bragt stor glæde og nydelse. Det var nemlig sådan, at jeg ville bage kage til en grillaften med min søde 1.k-klasse, da de er værd at servere for! Tidligere på dagen havde jeg bagt rabarbertærte til mine bedstemødre, der kom på besøg, men det er et andet indlæg værd, så den kommer senere!
Min mor har (havde) haven fuld af rabarber, så det var oplagt at bruge dem fornuftigt; altså bage kage. Jeg ringede fluks til min mormor, da jeg tydeligt husker hendes rabarberkage fra en eftermiddag, hvor vi kom hjem fra ferie og hun havde hentet os i lufthavnen. Hun læste tålmodigt opskriften op og jeg skriblede løs. Kagerne blev - hvis jeg selv skal sige det - smukke og meget indbydende.
Ingredienser
-
3 dl sukker
-
150 g blødt smør
-
3 æg
-
175 g mel
-
1 tsk. Bagepulver
-
3 håndfulde fintsnittede, rå rabarber
-
100 g sukker
-
1 håndfuld grofthakkede mandler
1) De snittede rabarber vendes i de 100 g sukker i en
skål for sig.
2)
Sukker og smør piskes godt. Æggene kommes i et af
gangen under piskning, hvorefter mel og bagepulver sigtes i og vendes godt
rundt. Dejen hældes i en springform m.
bagepapir og ovenpå kommes rabarber og mandler.
3)
Kagen skal bages ved 175 grader i ca. 45 min
(forskellig fra ovn til ovn) til den er let gylden.
4)
Serveres med flødeskum eller creme fraiche til (Tip:
Bland flødeskum og creme fraiche med sukker og vanilje)
|
Et stykke af kagen til grillfest i 1.k. – 28. maj 2012
|
Desuden har jeg (læse)ferie nu, så det kan snildt være, de søde dufte fra den varme ovn spreder sig lidt igen herinde!
God bagelyst, venner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar