Sidst jeg lavede gulerodsboller, var en eftermiddag, hvor jeg skulle i biografen om aftenen med en flok piger fra min gym-klasse.. Min veninde Chart & jeg guffede gulerodsboller og mørk chokolade i os til ”Samme dag næste år” med Anne Hathaway, åh det var godt.
Bollerne her er til morgenmad den første morgen i 2012. Vi er nemlig 7 piger, der skal holde nytårsaften sammen hos mig. Vi skal have jordskoksuppe med kammuslinger, risotto med svampe og grøn salat. Til dessert skal jeg til at lave nøddekurve og bage dessertkage, som skal serveres med lidt is til. Jeg er lidt spændt, for jeg har ikke prøvet nogle af opskrifterne endnu.. Jeg følger op!
Men først er der bagt gulerodsboller:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, salt og 1 æg. Smuldr det bløde smør i hvedemelet, bland det i vandet sammen med det andet mel og havregrynene.
I en lille skål for sig piskes 2 æg, hvorefter de revne gulerødder og kerner blandes i. Vend det i dejen og lad den hæve i cirka 45 minutter. Sæt bollerne på bageplader med to skeer og bag i 20 min. Ved 200 grader.
Der bliver cirka 25 boller med disse mål:
50 g gær
½ liter vand
1 æg
2 tsk. Salt
2 spsk. Honning
130 g smør
450 g hvedemel
150 g havregryn
100 g fuldkorns speltmel
150 g rugmel
----
2 æg
300 g revne gulerødder
100 g solsikkekerner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar